header-image

sista inlägget.. 26 oktober 2016

Efter Brasilien-resan har jag haft en liten ”breakdown” eller vad man skall säga. Det beror säkerligen på kontrasterna, värmen, intrycken jag behöver smälta, en hemsk flygresa och en massa plugg, jobb och blogg-relaterat att ta itu mig. Vanligtvis har jag också Ralph som en slags ”krockkudde” som gör att jag blir mer lugn men han är ju fortfarande bortrest så har varit mycket själv. Dessa två dagar har jag varit stressad och helt vänt upp och ned på min tillvaro. Har jobbat och gjort allting som jag ska men har däremot ätit och druckit dåligt och varit uppe till tre på nätterna. Detta har resulterat i ett illamående på dagarna och att jag känt mig ”trög” och trött. Fick lite panik när jag tänkte på kommande månad…hur ska det gå? En pressresa och en väldigt krävande kurs och så jobb på det?

Det är rätt ok nästa vecka och denna veckan så skall jag ta det lite lugnare, träffa vänner, vara hemma. Får besök idag av Pavlina som skall stanna över helgen och på lördag skall Hong Kong-gänget träffas och käka ute. Vi skall också dansa salsa som jag älskar. Nästa vecka skall jag på ett Halloween-party med Erik som jag ser jättemycket fram emot och så skall jag gå på några trevliga blogg-event. Men sen , efter det, börjar en otroligt hektisk period. I samband med detta har jag oroat mig och varit väldigt ängslig när det kommer till vänskapsrelationer i dagarna. Det har att göra med tidigare utanförskap i skolan, att inte få vara med, att ha låg social status. Jag är liksom rädd att bli avvisad om jag säger nej framöver. Har tidigare inte haft några problem med detta (vad jag kan minnas?) och det handlar inte om att inte vilja, utan mer om att jag måste vila och ta det lugnt mer när det blir så hektiskt. Det ironiska är att absolut ingen av mina vänner har problem med detta faktum utan det är bara jag som skapar hjärnspöken. Det är snarare så att de uppskattar och förstår mig och så är det ingenting mer med det. Ingenting förändras ju bara för att man inte ses så ofta som man vill. För det mesta säger jag ja till det både jobbgrejer och sociala aktiviteter men har mer och mer förstått att jag måste ta det mer lugnt ibland. Igår satte jag mig ner och skrev meddelanden till några vänner och förklarade läget och att jag inte kommer att orka ibland. Jag skrev meddelande till en väninna att vi skjuter på vår vänskapshelg ett tag och det var inga problem för henne, men tycker personligen att det är schyst att säga det så inte vännerna börjar oroa sig i onödan. Sen tänker jag att det är bra att jag skriver det i sociala medier också, why not?

  • Det jag skall jobba med är följande: Att lära mig att säga nej när jag inte har energi och bara acceptera att jag behöver vila mer och att inte skämmas för det. 
  • Vara bara hemma en gång i månaden och göra ingenting.
  • Vara hemma en dag i veckan också. 
  • Träna

När det kommer till mitt professionella liv nu känns det som att studier och jobb är viktigast. Jag ser också bloggandet som en daglig rutin och en givande grej, så det fortsätter jag med men kanske inte varje dag. Lite mindre blogg-aktiviteter också – istället för typ fem evenemang i veckan så får det bli tre. Med lite ändringar i vardagen kommer orken och lusten att komma tillbaka. 

Och så vill jag avsluta med att meddela att det här är ett av de sista inläggen jag skriver för lyx.se. Jag har bestämt mig för att satsa helt på mitt eget varumärke och just nu håller jag och en konsult på att utforma en blogg med ny design, layout osv. Har velat det länge så nu är det alltså dags. Det kommer att bli awesome och tillföra ny energi i mitt bloggliv!! Drömmen är ju fortfarande att leva på det så jag fortsätter att ta små steg mot den drömmen. Min nya blogg kommer att lanseras nästa vecka så det blir nog inga fler inlägg här. Det har varit grymt att blogga för lyx för jag älskar ju lyx och glamour men nu är det dags för en ny era. Kommer såklart publicera länken här så ni kan följa med på det nya äventyret. Puss och kram på er fina människor<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Karin Uggla skriver:

    Spännande med ny blogg! Ta hand om dig nu, du verkar vara på helt rätt spår ♡