header-image

detta tänkte vi hitta på i sáo paulo i helgen 7 oktober 2016

5634b3b08f3484588f83cacaFörra veckan satt jag och R och gjorde lite research på matställen i Sáo Paulo och det fanns en hel del spännande ställen kan jag säga. Vi kollade upp allting via TripAdvisor på de bästa och mest prisvärda alternativen. Här ovan ser ni hotellet där vi sover – PortoBay Hotel. Ligger mitt i city så det är nära till allt. När jag skriver det här har vi troligtvis checkat in;)

blta_hotel_unique_sp_piscina_alta-1Som ni kanske vet så är jag nästan ”obsessed” av barer med utsikt, och Skye Bar skall tydligen vara en av de spots som är bäst. Mycket bättre än ett utsiktstorn för man får både musik, soffor/stolar och människor att titta på förutom den vidunderliga utsikten. Här ska jag knalla runt och lyssna på bossa nova och ta en massa bilder. 

kinoshita-chefI Sáo Paulo har de ett av världens bästa japanska kök (utanför Japan alltså) så vi bokade en lunch på den prisbelönta sushirestaurangen Kinoshita. En ny sushiupplevelse kanske? Helt ärligt trodde jag inte att jag skulle åka tillbaka till Brasilien. Sex månader i landet kanske är nog minns jag att jag tänkte. Det jag minns av landet är fattigdom, gravida kvinnor med enorma utmaningar och polisbilar med skjutvapen som stack ut genom fönstren. Den här resan blir totala motsatsen. Vad jag minns så åt jag inte en enda sushimåltid där, utan det var ris och böner varje dag. När jag nu åker dit mer som turist får landet fler nyanser, dimensioner och smaker.  

imagem_release_681233Första dagen av resan så har vi bokat middag på Terraço ItaliáEn vacker plats med pianobar. Perfekt för romantisk middag, *suck* Skall bli spännande att se R på hemmaplan när han pratar sitt språk med vänner, servicepersonal och familjen. Han kanske blir en helt annan person där…det återstår att se:)

maxresdefaultNär man åker till Brasilien är det alltså obligatoriskt med Japansk mat och även kött, så på lördagen har vi lunch på Fogo de ChãoDet verkar som att vi bara skall äta hehe;) Nej då, det blir konstmusem, parker och en stor mall som vi också kommer att besöka. Men jag är ju så intresserad av mat så det kul att äta lite inhemskt. Alla bilder är hämtade här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *