header-image

att tänka galet 4 oktober 2016

dsc_0433_29957315946_oFrån crazy bohem till kontrollerad stadsbo

Jag är ju snart 30 och hur det nu än är så tycker jag att det är rätt stor skillnad från förr och då. Innan 25 Fick jag ofta en, eller flera ”crazy thoughts”. ”Jag kanske skulle ta och färga håret rött idag?” ”Äh jag tar i hål i näsan på fredag för jag vill ju bli mer bohemisk i stilen”. Jag kan sakna den härliga tiden då jag gick på dansworkshops och hade på mig byxor i sköna material, fjädrar i öronen och stort utsläppt hår och ja, jag kände mig otroligt cool, fri och liberal. Hade en bohemperiod i Stavanger då jag körde med läderboots, fransar, utsvängda jeans och mer flower power. Stora schalar med bjärta tryck från Ipanema, näsring och färg. När jag hängde med typer som var långt ifrån min värld ex den där regissören från Rom, vodkaentreprenören från eller Chile, kvinnan som var professionell dansare i Macao? Jag spontanreste och hälsade på folk jag kanske träffat två gånger. Nu har jag har klippt kontakten med många för att tiden finns inte och man kan inte få in alla i sitt liv, speciellt inte när man har pojkvän. Jag undrar när man bestämmer sig för att gå över till en annan nivå mognadsmässigt, när man tar sig till nästa nivå och när man sakta men säkert börjar ändra smak och nya vanor. När började jag gå på vernissage istället för latinska dansevent? Och varför? Varför slutade jag gå på nöjesparker och åka karusell som faktiskt är sjukt underhållande? Och varför tittar jag på nyheterna varje kväll istället för Paradise Hotel? Dock vill jag aldrig vara 18-23 igen. Jag var impulsiv, finnig, vägde 10 kg mer, drack för mycket vin och hade noll koll på varken ekonomi eller vilken riktning jag skulle ta i livet. Nu har det blivit andra vanor kan jag säga. Jag lagar mycket vegetariskt, jag lyckas träna regelbundet och jag har en tydlig riktning i livet. Jag har mål som jag jobbar mot day by day och mer rutin och koll. Jag är en kontrollerad stadsbo som planerar möten, träffar, plugg, weekends och jobb upp till tre månader i förväg. Tja tiderna förändras. Ha en fin dag bloggisar<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *