header-image

sätta andra på piedistal 30 september 2016

dsc_0323_29363808434_odsc_0327_29363807584_odsc_0324_29364615463_oOm att utvecklas

Genom livet har jag ofta satt människor jag mött på en piedestal. Det gör jag fortfarande men inte lika ofta. Jag hade lätt för att beundra en människa, bli bländad och bli imponerad, och ibland allt för lätt. Män över 40 blev extra smickrade kan jag säga. Jag lyssnade, log och ställde frågor. Men inuti kände jag att jag ville skrika. Att jag höll tillbaka saker. Att jag hade tusentals saker att säga men inte fick fram ett ljud. Detta händer fortfarande och det är ju en förminskning av mig själv i mångt och mycket. Tankar som ”nej men det där skulle jag aldrig klara..”, ”wow vad häftigt, jag önskar att..” och  ”näe, jag tror aldrig jag kommer lyckas så bra..” och så tystnar jag, nickar, lyssnar och är förstående. Detta skadar ju bara mig själv för att vara ärlig. Tankarna är som ogräs som fortplantar sig snabbare än blixten. Jag vill ha positiva affirmationer och bli inspirerad istället för rädd. Där har universitetet och masterutbildningen hjälp mig mycket. Där tränas jag och drillas i att ta plats på ett intellektuellt plan och att diskutera på en hög nivå. Med folk från hela världen och som jobbar i skilda branscher. En tjej är advokat, en annan har jobbat på CNN och Al Jazerra. En tredje har doktorerat och flera personer har två-tre masters. En perfekt plats för träning och utveckling. Ibland är det viktigt att ta tag i olika mönster som man har, eller hur?

Min favvopsykolog skrev så här: ”..det storartade finns vid sidan av det ömkliga..de flesta av oss har sprickor i våra hjärtan, så är det att vara människa.” – Patricia Tudor Sandahl. Vilken tröst. Hennes böcker är som balsam för själen. 

”Fall in love or fall in hate, Get inspired or be depressed, Ace a test or flunk a class, Make babies or make art, Speak the truth or lie and cheat, Dance on the tables or sit in the corner. Live is divine chaos, Embrace it. Forgive yourself. Breath. And enjoy the ride!” – Solbeam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *