header-image

taverna averna 2 september 2016

gbg2För er som inte visste så var jag i Göteborg hela förra helgen och körde en riktig turistweekend. Har inte gjort det på år och dar för även om jag åker regelbundet till västkusten så gör jag aldrig Gbg riktigt. Vi bodde hos Maggan i centrala Göteborg och Daniela kom ner från Stockholm och joinade på fredan. Inför helgen hade jag gjort ett ”körschema” med olika destinationer för att vi skulle se så mycket av stan som möjligt, och framöver tänker jag publicera lite inlägg från helgen i Göteborg. En av restaurangerna vi gick på var Taverna Averna. 

DSC_0214Där beställde vi in prosecco och rött vin och härlig focaccia  som vi doppade i olivoljan.  

DSC_0243Daniela beställde in en Risotto. Den fick tyvärr ett lägre betyg för den smakade helt enkelt för mycket sparris och så var den mer vattnig än krämig. 

DSC_0202Men konsten på väggarna var det inget fel på. Hela restaurangen var som ett enda stort konstmuseum med verk från både kända och okända lokala konstnärer. 

DSC_0235Jag åt en pasta Vongole som var helt suverän. Fick massa flashbacks från förr. En av rätterna var just Spaghetti Vongole på den restaurang jag jobbade på i Italien för 11 år sedan, och jag har själv lagat rätten otaliga gånger. 

DSC_0199Konst, vin och italiensk mat är en bra kombo tycker jag. 

DSC_0223Under hela helgen strålade vi samman med gamla bekanta till mig vilket var extra kul. Under middagen kom Sara och joinade. 

DSC_0204Smygfotade gästerna lite också..

DSC_0229 2Maggan beställde en tonfisksallad. Den var god men allt var liksom lite för stort. Enorma salladsblad och stora krutonger gjorde att smakerna inte riktigt kom fram. 

DSC_0192Stort ha-begär på tavlan med fjärilen och örnen till vänster. 

DSC_0237Ännu en bild på min pasta som jag var mycket nöjd med. Det är absolut ett pasta- och pizza hak men man går inte hit för gourmetupplevelsen utan mer för stämningen och inredningen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *