header-image

september – modevärldens januari 1 september 2016

DSC_0515DSC_0530DSC_0546DSC_0549Modevisningar med vårtecken och daterad sommarlook

Igår gick jag på två modevisningar med Erik – först var det Nhorm på Berns och sen gick vi till Castor Pollux som var på The Black Box, regeringsgatan. Det som visades var ss17 – vårens trender. Men själv börjar jag komma i ett riktigt höstmood. Sommaren 2016 går till historien som en av de bättre vädermässigt. På sommaren bär vi kanske mest flip flops och nordafrikanska tunikor tillsammans med svala linneplagg och stråhatt. Men sommaren i all ära – nu är det höst och dags att byta ut sommarklänningen till lite varmare plagg i höstens murriga färgflora. Nu byter vi ut grillkvällar, strandliv och rosèvin mot promenader bland gulröda lönnlöv, varm choklad och boeuf bourguignon. Vår livsstil förändras när årstiderna skiftar, och därför ritas också modekartan om ordentligt och tar en ny kurs. Överallt kan vi se höstens färgtrender där purpur, vinrött, malva och aubergine seglat upp som mer tongivande, och där vi sneglar mer på råa naturmaterial som läder, trä och metall i plagg och accessoarer. September är månaden som står för förändring i modevärlden och vi ser snabbt en helt annan stilfrekvens på gatorna. Man kan kalla månaden för modevärldens Januari eftersom Augusti/September är månaderna då catwalkvisningarna avlöser varandra och tusentals bärbara kreationer och spektakulära utstyrslar presenteras för världens modeintresserade fashionistas. Världens största modemagasin – Vogue, har också sitt paradnummer: The September Issue, med över 800 sidors tongivande trendrapport (samt tusentals annonser) och som brukar ligga på runt 13 miljoner sålda exemplar. Själv tänker jag inviga hösten med en svart skinnkjol, stickade tröjor i gråblå nyanser och mossgröna cowboy boots, samt ta time out från den daterade sommarlooken – åtminstone tills Oktober då jag går på Brasiliens sandstränder. Gott nytt September!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *