header-image

brasilienresan börjar ta form 28 augusti 2016

cropAlignTop-1280-800-Sao-Paulo-Altino-Arantes-Building-Jefferson-Pancieri (1)São Paulo Cityweekend

Mitt emellan betalningar av räkningar, övningskörning, höstplanering och fotoredigering börjar resan till Brasilien mentalt sakta ta form. Planerandet och tankarna kring resan är minst lika härligt som själva resan i sig som ni säkert vet. Resan börjar i São Paulo med citypuls, för att sedan fortsätta uppe i norr. I denna miljonstad vill jag besöka Latinamerikas största konstmuseum. Jag vill äta stadens berömda sushi (det finns 1.5 miljoner japanättlingar här), och naturligtvis sippa caipirinha på någon skybar. Sen såklart lite shopping. Det finns mycket som är billigare och snyggare här, typ bikinis och högklackade skor. 

Wonderful-Azul-Water-and-White-Natal-Beach-BrazilBeach and Resort

Efter den intensiva stadsvandringen kommer vi att ta flyget upp till norra Brasiliens paradisiska stränder, nämligen till den berömda badorten Natal. Där vill jag njuta av solnedgångar, turkost och kristallklart vatten och sova siesta i skuggan under en palm. Jag vill äta mat på billiga fisktavernor och äta lokala läckerheter. Vi kommer att bo på In Mare Bali – en resort vid havet. Dagens outfit kommer bli sarong, hawaianas och solisar. Kort sagt, det kommer bli magiskt?  Denna resa skulle kunna kostat skjortan men det är då det är så bra att resa med en ”local”. De flesta dagarna kommer vi ha kost och logi hos R:s familj. På resorten i Natal känner R ägaren och dessutom är den brasilianska valutan real billig just nu. Det blir alltså bra mycket billigare för att R kommer därifrån. Han har kontakterna, han vet språket och han vet hur man ska undvika turistfällorna. Nu börjar nedräkningen ☀️  Bilder här

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *