header-image

pressfrukost klong 26 augusti 2016

IMG_8637Work Of Art

Här kommer min mobilbild från Klongs trevliga pressfrukost på Lidingö förra veckan. För er som inte känner till Klong så är det ett varumärke som värnar om det tidlösa och som gärna vill förvåna och ge oväntade upplevelser. De samarbetar med designers som vågar bryta sig loss från rådande modetrender, och de hämtar inspiration från många olika kulturer. Ni har säkert sett den prisbelönta ljusstaken Gloria som är min absoluta favorit. Nu i höst lanseras ljusstaken Gloria i en försilvrad variant i två storlekar. När designduon Broberg & Ridderstråle formgav Gloria blev resultatet både en ljushållare och samtidigt en skulptur. Gloria lanserades i mässing första gången hösten 2015 i två storlekar och nu kommer den alltså i silver. 

vfKlong lanserar en hel massa nyheter (kolla deras hemsida) men jag har valt ut mina favoriter. Skåpet till vänster tyckte jag var tjusigt och ovanligt. Detta skåp är designat av Studio BAAG Skåpet och har fått sin inspiration från de svampar som växer runt trädstammar. Metallskivornas form och dess skuggor ger skåpet en skulptural känsla och en unik karaktär. Och så den klassiska vasen nere till höger. Den uppskattade vasen Äng formgiven av Eva Schildt i mässing, svart och blågrön lanseras nu också i en ny försilvrad variant. Metallställningen är tillverkad av mässing som sedan är mattborstad och försilvrad. Gallret är handgjort och glaset är handblåst från Böhmen, Tjeckien. Definitivt på min önskelista. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *