header-image

presslunch på våning 23 22 augusti 2016

23Wining and Dining

För nästan en vecka sedan kickade jag igång terminen med en urtjusig presslunch på Atelier 23 i DN-skrapan tillsammans med Karin Uggla. Det var kul att äntligen träffa lite bloggkollegor igen<3 Kommer ni ihåg mitt inlägg om krögaren Pontus Frithiof restaurang på Arlanda? Även denna gång fick jag uppleva någonting som Pontus skapat, nämligen The Dinner Club. 

6The Dinner club i The Kitchen på Atelier 23 är ett nytt koncept där unga, talangfulla kockar får pröva sina vingar två gånger i månaden. Ett jättebra initiativ som lyfter unga kockar och ger dem självförtroende. Hade gärna själv gjort det men när jag var 18 och nyexad kock fanns det inget som liknade detta, och framförallt inte i Göteborg. 

111Den första rätten vi fick pröva var en ljummen färskost med tomat, hallon och nyponrosor och den var signerad Joakim Larsson. 

17Två gånger i månaden är evenemanget öppet för alla som vill och den bokas via mejl: atelier23@pontusfrithiof.com 

222Här ser ni rätt nummer två (av fem) som i mitt tycke var den vackraste: Pilgrimsmussla med yuzu, koriander och avokado, skapad av Christoffer Sköld.

7För er som undrar kostar middagsmenyn 500 kronor och då ingår också dryck. 

8Här ser ni också en ljuvlig, innovativ rätt: Inlagd strömming med syrad lök, dill och potatiskrutonger, gjord av Nassim Rinda. 

333Näst sista rätten: Majs- och parmesanfriterabroccoli friterad broccoli med öl med zucchin, bacon och hummus av Fabian Olli Johansson. 

DSC_0115Finalrätten: Rådjur med ramslökssparris med karljohansvamp och persiljerot gjord av av Desirée Jaks. Den köttigaste rätten helt klart. 

hgTvå fina bilder som Karin tog:) Detta event inträffar alltså 8 ggr per termin och det har premiär idag – 22/8 så skynda att boka era platser ni som är nyfikna! Ha en fin vecka bloggisar<3 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *