header-image

därför vill jag inte gå ut i stockholm 20 augusti 2016

DSC_0153Sitter just nu lite halvdöd på ett tåg med R ner till Göteborg. Gårdagen var minst sagt hektiskt och kul men slutet på dagen blev en total flopp och besvikelse och ännu en gång en bekräftelse på att man inte ska gå ut i Stockholm. Morgonen började med en pressvisning hos Klong, fortsatte med ett möte med min Personal-Shopper-chef Carolina och sen en lunchdejt med Annika. Efter det begav jag mig till min terapeut och sen hörde min frisör Giselle från Karlstad av sig och ville ses lite snabbt så jag stack till Riche en snabbis för lite Cava och skitsnack. En väldigt bra dag och kväll so far. Men mina vänner, gårdagens final slutade snopet och abrupt. Daniela åker till Singapore för ett tid och igår hade hon en avskedsdrink på Trädgården. Glad i hågen åkte jag och R dit men jag hade i all hast glömt leg (!) och KOM INTE IN PÅ KLUBBEN. Kände mig som en totalt misslyckad 18-åring igen. Humorbefriade, stela, otrevliga vakter som följer regler och lagar till punkt och pricka är det värsta jag vet och det syntes ju lång väg att jag var över 18. Ganska sura och besvikna åkte vi hem och damp ned i soffan framför fotbollen. ANTIKLIMAX om man säger så. Nu känns det nästan skönt att åka ifrån Stockholm ett tag som med ens känns stängt och stelt. Att gå ut i Stockholm på klubb har för det mesta varit en besvikelse. De gånger jag gått ut har tråkiga saker hänt…Sofie blev drogad en gång, köerna har varit för långa, jag har inte blivit insläppt, musiken har varit för hög, trängseln för stor och folk för fulla och ute har det oftast varit kallt och mörkt..Föredrar att gå ut på klubbar utomlands. Helt ärligt kände jag mig tryggare och säkrare i Hong Kongs nattliv. Våldsstatistiken är låg där och det sägs vara en av världens säkraste städer. Kineserna drack inte en droppe för många är allergiska mot sprit och får utslag. Varenda ställe (klubb/bar/restaurang) var alltid vidöppet och folk var trevliga och välkomnande..alla pratade med alla..en salig blandning av folk och oftast var det ingen dresscode. På de allra finaste ställena var det alltid en mix av business, casual, Gucci och trash vilket gjorde att det kändes inkluderande för det var inte tvång att klä upp sig. Hade mina roligaste kvällar i jeans och no makeup då jag dansade till Spice Girls tillsammans med chilenska vodkaproducenter, franska reklamare och holländska studenter. Precis samma i London och Rio (helt outstanding att gå ut där)..Stockholm är fantastiskt men bara fram till klockan 22.00 en fredag- eller lördagskväll. Det verkar vara omöjligt att få till en kul utgång då och om man nu mot förmodan får det är det som att vinna på lotto. Det är som att negativa krafter mobiliseras och aktiveras runt Stureplan, City och innanför tullarna. När jag går ut vill jag ha kul, skratta, dansa en sväng och bli väl bemött. Älskar bra service och god dricka och det betalar jag gärna en extra slant för, men det verkar vara omöjligt i Stockholm med undantag för salsaklubbarna. De brukar hålla rätt bra standard vart man än är i världen. #bitterblondin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Karin Uggla skriver:

    Det värsta jag hört på länge, vilka trista vakter! Synd att de förstörde er kväll men hoppas du får till något i Götet istället 🙂