header-image

motgångar, avundsjuka och kritik 22 juli 2016

DSC_0980En lista om bloggen

Varför bloggar du? Bloggen är min kreativa space, mitt andningshål, min bebis, min dagbok och mitt eget visuella e-magasin. Bloggen har funnits där i sex år och givit mig ingångar till platser, människor, destinationer, events och kreativa aktiviteter. Det har gett mig jobb, spännande kontakter, en yrkesidentitet, en professionell inriktning, det har gjort att jag blivit en mer slipad skribent och bättre fotograf och gett mig struktur i min vardag och i mitt liv när det kommer till att dokumentera upplevelser. 

ystadMotgångar med bloggandet? Tja det är som en spann som aldrig blir full hur mycket man än öser på. Det finns alltid ett inlägg till man kan skriva, ännu bild man kan ta eller ett event att gå på. Alltid kan man göra en till intervju eller bättra på sina kamerakunskaper. Man får själv sätta ribban för vad som är rimligt. Jag kör på terminerna sex-sju inlägg per vecka vilket motsvarar för mig 10 timmars jobb/vecka och för det mesta är det obetalt även om det blir lite annonsinlägg då och då. Jag lägger alltså rätt mycket tid på bloggandet och väldigt mycket inlägg och upplevelser är investeringar i bloggen. Man är som ett underbetalt ”mediehus” egentligen. Det som när denna verksamhet är det som jag skrev först.

DSC_0688Kritik mot bloggandet: Genom åren har jag också haft en del kritiker vilket alltid är jobbigt. Blir arg när jag tänker på det. Sådant här har man fått höra massor av gånger: ”Asså vilket bekräftelsebehov hon har”, ”är inte du lite för gammal för att blogga” osv. Bekräftelsebehov är det inte. Outfit-inläggen kan vara material jag fått till bloggen och att fota outfits är alltså obligatoriskt. Om man samarbetar med ett klädföretag så är det no other way utan kläderna skall visas på ett eller annat sätt och det som mest uppskattas är om jag själv bär plaggen. Kritikerna har tjatat på…och sen blivit långa i ansiktet när bloggandet faktiskt genererat något lite större, som en pressresa. Folk har liksom sett ner på min blogg och på det jag gjort i flera år och därför känns det som en revansch när saker och ting äntligen börjat hända. 

auTransparensen i min blogg: Nä jag skriver inte så privat skall jag erkänna men när jag väl gör det blir det ofta en klickfest. Jag skriver inte om min psykiska hälsa, min familj eller de eventuella utmaningar som jag har med Ralph. Jag skriver inte så ofta om min oro och mina innersta tankar men det snurrar otroligt i min hjärna skall ni veta. När jag träffar mina vänner blir det mest djupsnack och total transparens…därför blir folk så förvånade när de träffar mig eftersom jag verkar kanske lite snobbig på bloggen men inte på det sättet i verkligheten..vet inte vad man gör för intryck på bloggen faktiskt. Kanske skulle göra en survey-undersökning.

artVarför jag valt den inriktning jag valt på bloggen: Jag har valt bort politik, kultur, psykisk ohälsa eller träning och fitness…ja hur mycket som helst egentligen. Och bara fokuserat på det jag blir glad av..inspiration, mode, konst, inredning, mat, dryck och resor. Lifestyle. För det får jag energi i från och det är en av mina viktiga livskomponenter i livspusslet. Jag skulle kunna skriva mycket mer om medie- och kommunikation, PR, journalistik, träning…jag håller ju på med det också, men näe. Någonstans måste man dra en gräns. Inriktningen handlar också om det ”jag går igång på” och fotografering är en av de sakerna. Genom bloggen lärde jag känna stjärnfotografen Ali Ghorbani i Hong Kong, jag blev hans ”location manager” och fick träffa folk från Kinas filmindustri, professionella ormtjusare, producenten Dale Powers och Top Model Asia-modeller (Se bild nedan). Allt tack vare bloggen, lite tur och tajming. 

DSC_0735Avundsjuka: Ja alldeles säkert. Jag visar livet och den del som är grädden på moset eller ”La dolce vida”. Det är lite retuscherat och det fula är avlägsnat vilket ni smarta läsare också förstår. På min blogg kommer ni aldrig kunna läsa vilken dålig kinakrog jag åt på i helgen och hur misslyckad helgen egentligen var. Inte heller detaljerade redogörelser om bråk, hur jag står politiskt, att jag spillde rödvin över halva soffan eller har en knaper månad ekonomiskt. Alltså syftet med min blogg är att inte visa allt och det är lite av en konstruktion kanske men SO WHAT!? Jag tycker livet utmanar, tänjer och pucklar på mig precis som på alla andra och bloggen är en typ av verklighetsflykt, ventil och kanal för det jag tycker är fint och vackert. 

DSC_1835Det var en liten lista som naturligtvis går att utveckla hur mycket som helst, men jag sätter stop här och fortsätter blogga vidare för i slutändan handlar det om min kärlek till att skriva stories med bilder och text<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Kerstin skriver:

    Vilket fint inlägg och så sant! Vi matas hela tiden med så mycket elände, så därför tycker jag du gör rätt som fokuserar på livets goda ??? Kram till dig Angelica ???

  2. Karin Uggla skriver:

    Fantastisk skrivet, keep the good work Angelica! ??

  3. Tove Castor skriver:

    Då bra skrivet!