header-image

helgdrinken 2 juli 2016

DSC_0567Igår hade jag Sofie på middag och då bjöd jag på Caipirinha – Brasiliens nationaldrink. En av mina absoluta favoriter och väldigt mycket feelings kommer tillbaka när jag dricker den. 

DSC_0570Den typiska Caipirinhan baseras på den inhemska spritsorten Cachaça, och det är den som gör att drinken får sin alldeles speciella smak. Om jag beställer den i Sverige känner jag direkt om de har använt vodka istället. Igår gjorde jag en Caipirinha med mango också för att göra den ännu mer fruktig. 

chacCaipirinha’s med mango och lime

4 – 6 cl Cachaça
En lime i klyftor och en msk fryst mango
1 msk Rörsocker eller råsocker (per glas)

DSC_0577Gör så här:

Muddla limeklyftorna och mangon plus sockret i botten av ett rejält glas. Muddla betyder att pressa ur juicen ur frukten direkt i glaset. Använd gärna en muddlerstav. Häll därefter på spriten och rör om. Fyll därefter upp glaset med krossad is om du vill. Jag la i en isbit precis före servering. Sätt på lite bossa nova och njut av ditt alldeles egna brasilianska casa. 

DSC_0579Här ser ni en muddlerstav..

DSC_0582Glasen med guldkant kommer från Table Top Stories, finns på Cervera.

DSC_0588Tada! Klara. Drinken blev en succé. 

DSC_0590SKÅL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *