header-image

en smart tjänst 2 juli 2016

DSC_1205-800x1204Gör ett val baserat på fakta

Här kommer ett litet tips för er som funderar på studier. Att studera på universitet kanske är mitt livs mest lönsamma investering! Mitt självförtroende växte, mina vyer vidgades, jag blev lite klokare och väldigt ifrågasättande och kritisk. Det kanske inte märks här på bloggen men det är också tanken. Min blogg skall vara ”ovetande” och ”okritisk”, en fri zone och ett frosseri i vackra bilder och upplevelser. Iaf så vet jag att jag velade en hel del när jag skulle välja universitet. Jag minns att jag exempelvis valde Kalmar som tredje val vilket är väldigt oklart varför. Jag hade ingen statistik eller barometer att gå efter, inga referenser. Vilka yrken kunde ge en bra genomsnittslön efter examen? Jag gick på känsla och det blev ju jättebra i Karlstad, men det hade varit skönt att ha någon slags guide, som exempelvis den finansiella tjänsten Zmarta och deras ”Zmartaindex” som jämför olika alternativ. För jag hade lika gärna kunnat hamna i en annan del av Sverige och då baserat på min magkänsla och inte på fakta. Via deras index så kan man se vilken utbildning som ger mest lön för investerad studietid. Om man är mer medveten om alternativet så ligger man ett steg före, kunskap är ju som bekant makt. Önskar att jag hade använt mig av den här tjänsten 2012 när jag ansökte. Go Zmartaindex!

Detta inlägg är ett samarbete med zmarta.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *