header-image

soppa med hetta 29 juni 2016

DSC_0542 DSC_0543Veggie Tales

Den här soppan slängde jag ihop häromdagen och den blev riktigt god. Mättande, het och nyttig. 

  • 800 g morötter
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1 ⁄2 msk färsk riven ingefära
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1-2 msk färsk koriander
  • flingsalt

Skala och skär moroten i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och kokosmjölk, cirka 20 minuter. Mixa soppan slät och dekorera med lite örter. Tillsätt sambal oelek, ingefära, lime, hackad koriander och salt. Värm soppan. Koriandern tog slut när jag skulle dekorera så det fick bli persilja på toppen. Vi åt den tillsammans med ostmackor och mangojuice. Man behöver något sött för att bryta av hettan lite. Smaklig måltid!

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *