header-image

french friday 17 juni 2016

car1Cherchez la femme

När det kommer till stil så återkommer jag om och om igen till ”le french look! Har varit i Paris flera gånger och varje gång har jag blivit inspirerad av chica Parisdonnor vid Champs-Élysées. Mina absoluta stilförebilder är franska Vogues förre chefredaktör Carine Roitfeld. 

car2Kom ihåg att att världens mode typ började i Paris. Franska modeskapare revolutionerade Europeiskt mode på 1900-talet. Christian Dior, Coco Chanel och (Yves) Saint Laurent dominerar ju fortfarande. 

emm2Här är min modeförebild nummer två: Emmanuell Alt – chefredaktör på franska Vogue. 

emm1De ord jag förknippar med den franska looken modetermer som avslappnat och chict, simpelt men elegant och lite androgynt. Alla bilder hämtade här

Bloggtips: Sandra Nicole Freiman

På tal om Paris och mode så följer jag inspirerande bloggerskan Sandra Nicole Freiman sedan ett år tillbaks. Hon är svensk men bor i Paris sedan 2015. Och hon följer mig också vilket är ännu roligare och just idag bestämde vi oss för att tipsa om varandra. Sandra skriver om ”Fashion behind the scenes” direkt från Paris och hon har examen i modevetenskap. Dessutom har hon praktiserat på Maison de la Haute Couture. Hur coolt och inspirerande är inte det? Kolla in hennes blogg för paristips och härliga sneakpeaks från modevärldens backstage. 

sandraMed de orden önskar jag er en härlig helg finisar! Jag sitter på tåget på väg ner till Malmö och skall ha en härlig weekend i Skåne och Ystad. Massor av rapporteringar kommer därifrån snart<3

Au revoir!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *