header-image

årets bästa företagstjänst? 14 juni 2016

tumblr_nj0nkijPr81u7uukyo1_1280Forsenad.se

Idag fick jag ett pressmeddelande i inkorgen med en riktigt bra nyhet. Vanligtvis brukar jag inte skriva om nya företag så här men den här gången vill jag verkligen tipsa om något riktigt braigt. Visste ni att försenade resenärer har rätt till högre ersättning och kompensation för försenade, inställda eller överbokade flyg? Jag visste inte och även om jag hade vetat hade jag inte riktigt orkat gå i strid med ”drakarna”, dvs de stora flygbolagen. Vad har man för chans liksom..? Bara under förra året så drabbades över 200 000 svenska resenärer, för att inte tala om alla SAS-resenärer som nu är drabbade. Så frustrerande och hopplöst alltså. Så nu till företaget.

Forsenad.se hjälper passagerare att få den ersättning de har rätt till och att starta ett ärende kostar ingenting

Forsenad.se är ett företag som driver krav mot flygbolag om ersättning för försenade, inställda och överbokade flyg. – Flygbolagen utnyttjar resenärernas okunskap gällande rättigheterna vid långa förseningar och nekar deras krav. Forsenad.se hjälper passagerare att få den ersättning de har rätt till och att starta ett ärende kostar ingenting. När flygresenären säkrats sin kompensation, tar Forsenad.se ut en avgift om 25 % av summan. Enligt en EU-förordning, som har funnits sedan 2004, har varje enskild resenär rätt till en ersättning på mellan 2 300 och 5 400 kronor när de råkat ut för en flygförsening på mer än tre timmar. Kompensationen gäller utöver ersättningen som reseföretag och betalkort ger. Majoriteten av den svenska befolkningen känner inte till sina rättigheter och vänder sig till försäkringsföretag eller betalkort, som oftast betalar ut låga ersättningsbelopp. I Sverige är det möjligt för resenärer att skicka in ansökan om ersättning för försenade, inställda och överbokade flygresor upp till tio år tillbaka i tiden. Hur bra var inte detta då?? Tänker använda tjänsten om så bara jag blir en timma försenad. Tror detta kommer att bli en succé!

bea-800x400

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *