header-image

en tur till steninge slott 30 maj 2016

DSC_0679En söndag i slottsmiljö

I söndags bestämde jag och Ralph att det var dags för en liten utflykt till något lite mer lantligt. Man blir trött på att bara se asfalt och betong ibland. Turen gick till Steninge slott.

DSC_0718Detta magnifika slott ligger precis vid Mälaren i Sigtuna Kommun och är hur gammalt som helst – från 1600-talet. 

DSC_0735Otroligt vackert område. Lummigt och ärtgrönt. 

DSC_0741Vass i vattnet och förmodligen fiskrikt..

 

DSC_0685Slottet är faktiskt i privat ägo och paret som äger det verkar i fastighetsbranschen och har fixat slottet till perfektion.

DSC_0665God spenatsoppa med ägg, timjan och krutonger intogs på Steninge Kök och Skafferi – en riktig kulinarisk pärla. 

DSC_0658Husmanskost när den är som bäst. Och vegetarisk. Helt omedvetet är jag lite av en ”flexitarian”. Byter gärna ut köttet mot bönor, extra grönsaker, ägg eller sojakorv. Tycker att kroppen känns lättare och det blir dessutom billigare och bra för miljön. 

DSC_0687Den mest avkopplande söndagen på länge eftersom jag hela våren antingen varit på resande fot, haft jobb, studier eller sociala aktiviteter. Det är roligt det med men ibland är det skönt att ha en helt blank dag som bara känns spontan. 

DSC_0733Och det var den fina söndagen det. Måndagsmorgon och ny vecka. Sista veckan för mig i Stockholm innan jag drar ner till västkusten i nästan tre veckor. Körkort skall (förhoppningsvis) tas men innan dess är det en hel del som skall hinnas med. BIO ikväll med Erik, en STOR tenta, middagsbjudning, förlovningsfest, pressfrukost, personal shopping, business möte och champagneprovning. Sött och salt, roligt och utmanande. Here we go!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *