header-image

doftljus som refill 15 maj 2016

DSC_0269Doftljus som luktar herrparfym

Som ni vet är jag ett STORT FAN av doftljus och har alltid minst fem stycken som är oöppnade och som bara väntar på att få brännas. När det kommer till dofter är jag mycket för kanel, cederträ, mysk, kardemumma, vanilj, cypress och rosèpeppar. Alltså tyngre, aromatiska och lite orientaliska dofter.

DSC_0270Älskar att komma hem till en mysig lägenhet som doftar doftljus och som känns lite som ett personligt hotell sådär. Lättare dofter med viol, apelsin och ros är inte riktigt min melodi men alla är ju olika. Eftersom jag är en stor konsument av doftljus blev jag så glad när när jag hörde om företaget Candelize – världens första refill för doftljus. Man kan alltså välja den doften man gillar till sin valda behållare.

DSC_0272Man smälter ner vaxet och häller det i en skål, en burk eller liknande. Jag valde Rörstrands fina burk från retrokollektionen ”Tillbaka till Eden”. 

DSC_0275Jag valde en mer dramatisk doft som heter Dramatic Cologne. En doft som är lite maskulin och som doftar mysk och svarta vinbär. Glamourös herrparfym skulle jag vilja säga. Underbart till badrummet exempelvis. 

DSC_0838TADA!! Candelize redo att brännas. Det tar ungefär sex timmar för vaxet att stelna men sen är det bara att tända ljuset. Ett litet DIY-söndagstips helt enkelt. Ha en fin söndag finisar<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *