header-image

kocken Pontus har checkat in på arlanda 3 maj 2016

DSC_0408Pontus Frithiof checkar in med Pontus in the Air

Häromveckan var jag på en presslunch på Arlanda och restaurangen som öppnades var Pontus in the Air och kocken bakom denna satsning är Pontus Frithiof. Pontus, för er som inte visste, är en svensk stjärnkock och han har bland annat fått både Gastronomiska akademiens guldmedalj, och utmärkelser från reklamförbundets guldäggstävling och vunnit priser i Gourmand World Cookbook Awards. 

DSC_0345Vi var väl ett 30-tal journalister och matskribenter där och jag hade med mig Daniela som för övrigt nu driver matbloggen Bites & Kilometers med stor passion. Först serverades champagne av märket Henriot. Serveras för övrigt på alla Pontus restauranger. Lyxigt att dricka champagne till lunch en tisdag men är det pressvisning så är det. 

wsRestaurangen ligger vid Terminal 5 och en våning upp, och man ser restaurangen redan från incheckningsdisken. Den nya satsningen innefattar ett matkoncept i tre delar och erbjuder mat och dryck med priser för alla plånböcker och korta väntetider (12 minuter att vänta på maten). 

DSC_0347Chin Chin” Detta Brasserie erbjuder också ett utbud av vin och champagne samt en vinbar, den första på Arlanda. Fokus ligger på champagne med upp till tvåhundra sorter, varav mellan fem till tio serveras på glas. Utöver detta, likt flightavgångar, anges dagens ”champagneavgångar” till mycket förmånliga priser på en informationstavla.

DSC_0356Och målet är att bli den främsta flygplatsrestaurangen i Europa. Gillar att man siktar mot stjärnorna. 

DSC_0362På pressvisningen sa Pontus följande: ” Vår förhoppning är att ge harmoni åt flygplatsen på mer än ett sätt, både känslomässigt och smakmässigt. Pontus in the Air ska vara en mötesplats för alla – en avkopplande och härlig plats. Gästerna ska kunna njuta av allt från en riktigt härligt näringsrik frukost till varm lagad mat och ett glas vin. Vi är mycket förväntansfulla och hoppas att Pontus in the Air blir en naturlig destination innan resan” 

DSC_0382Dukat bord för hungriga och nyfikna journalister. 

DSC_0381Här står Pontus i egen hög person. 

DSC_0372Pontus in the Air består av tre delar – Brasserie, Market och Take Off, och all mat tillagas på plats från grunden.

DSC_0387Till förrätt serverades en fransk creme Ninon med tryffel. 

DSC_0410Till varmrätt serverades en bit halstrad tonfisk med vårprimörer, kokt ägg och medelhavsoliver. 

DSC_0407Fräscht och gott. 

DSC_0352Brasseriet har en trivsam atmosfär i klassisk bistro-anda med bordsservering för upp till hundra sittande gäster för frukost, lunch eller middag. Till frukost erbjuds fyra frukostmenyer och under resten av dagen finns sju förrätter, nio huvudrätter och sex desserter att välja bland. 

DSC_0411Åter till menyn. Till dessert serverades en extra stor chokladtryffel som slank ner tillsammans med en dubbel espresso. 

DSC_0414Den var så god att jag vill ha två…

DSC_0417..och jag tror att Pontus såg hur sugen jag var för plötsligt kom han fram med en extra dessert till oss – en pannacotta Pina Colada. Kokos, ananas och rom med grädde och socker. Tropical dream dessert i väntan på flyget till exempelvis Karibien. 

DSC_0348Nu vet jag vart jag skall äta mat nästa gång jag reser. Restaurangen öppnade på Stockholm Arlanda Airport Terminal 5 den 27 april 2016 så den hade nyligen premiär. Öppettiderna är Måndag – Söndag klockan 05.00 – 22.30 och för bokning och menyer besök hemsidan här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *