header-image

hello från polen 1 maj 2016

DSC_0032 Uppdateringar från södra Polen

Som ni vet så befinner jag mig i Polen just nu och schemat är intensivt kan jag säga. Vi går upp halv 8 och så är det full rulle fram till 9 på kvällen ungefär. Man får vara glad om man hinner gå på toa;) Igår så fick vi i alla fall två timmar ledigt på kvällen så då passade jag på att redigera lite bilder och skriva det här blogginlägget. På den första bilden ser ni en bild från middagen i Polanka Palace och på tallriken ser ni ångkokt anka med rosmarin och smörstekta äpplen samt någon slags bulgur. Rustikt, gott och lite juligt på något sätt. 

DSC_0104Här kommer en bild från Odrzykon – en borg som ligger så långt i södra Polen som man kan komma. Vidunderlig utsikt och alla träd skiftade i limegrönt och mossnyans. 

DSC_0233Och så har vi spenderat en hel del tid i staden Krosno. Glasmuseum, middag på hotell, möte med borgmästaren, stadspromenad, konstrunda och en hel del sightseeing i kyrkor. Södra Polen, och framförallt Podkarpackie är väldigt religiöst och det finns ovanligt många katolska och ortodoxa kyrkor i regionen. Vem är med på resan då? Vi är åtta skribenter från Norden och man har verkligen chansen att nätverka. Från Sverige är vi fyra stycken; Johan från GP, Nils från Expressen, Clemens från Svd och så jag. Nu skall vi bege oss till ”Bieszczady Mountains” så vi hörs senare<3 Kram på er!

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *