header-image

en liten lista 26 april 2016

25VAD? 

Gör du nu:
Nör jag skrev detta inlägg drack jag Pellegrino-vatten och lyssnade på brasiliansk lounge. När inlägget publiceras är jag på möte i Nacka Forum angående Personal Shopping. 
Gör dig till en bra människa:
Snäll och omtänksam. 
Gör dig till en dålig människa:
Ibland kan min självkänsla svikta och då kan jag störa mig på den som är mig närmast eller projicera det på mina närmaste. 

Vill du arbeta med:
Har genom åren byggt en stark akademisk plattform och kan nu stoltsera med att ha studerat på privata universitet både i Kina och Portugal. När jag var i Lissabon började jag leka med tanken på att doktorera och bli expert inom något och helt enkelt göra en akademisk karriär och dessa tankar kom för att en av professorerna uppmuntrade mig, men jag tror inte det blir så ändå. Kommer hamna på ett globalt företag eller så startar jag eget igen men det lutar åt det första alternativet, men först är det D-uppsats och en termin utlandsstudier till som gäller. Efter det har jag en enorm frihet att söka grymma jobb både i Sverige och utomlands. Dock känns allting lite luddigt, avlägset och distanserat just nu. 

Är roligast just nu:
Jätteroligt med alla resor, pressdagar och mässor just nu. Blir inspirerad till tusen vilket påverkar min stil, mitt tänkande, mina val, mina framtidsvisioner och mitt arbete med foto och text och styling. 

Har du på dig nu:
En senapsgul klänning från HM. 

Äger du för skor:
Mest högklackat fast jag går helst i sneakers. 
Har du för storlek i skor:
41. 
Läser du för bok:
Läste just en bok av psykiatrikern Thomas Böhm. 
Ska du göra nu:
På väg på presslunch på Arlanda och sen gastronomisk mässa med mat och vin med andra matbloggare och restaurangnördar. Kommer känna mig som hemma för jag har trots allt sju års erfarenhet som kock, hovmästare, servitris och tre års restaurangskola. Väl hemma skall jag laga sotad lax med vårpotatis. En dag med kulinariska förtecken helt enkelt. 

26VILKEN?

Tidning läser du:
Läser OMNI på iPhone och där kan det bli allt från DN, Aftonbladet och Svd till New York Times och South China Morning Post. Allt beroende på vilka aktuella ämnen jag följer. 

Buss åker du oftast:
53:an och pendeln samt blå linje. 
Dag fyller du år:
13 April. 
Årstid föredrar du:
Älskar vår men också höst. På somrarna jobbar jag oftast så hinner inte njuta så mycket. 

27VEM?

Avskyr du: 
Donald Trump.
Längtar du mest efter:
En kryssning till Helsingfors med min pojkvän om mindre än två veckor och att ta körkort i sommar samt en weekend i Ystad med Erik. 
Stör du dig på:
Massor av grejer…kommer dock inte på ngt nu. Jo svensk politik och svensk debatt. PK-människor och ängsliga folk. Osjälvständigt tänkande och när man inte ifrågasätter. 

Lagar mat: 
Lagar mycket mat. Älskar att laga mat. Har alltid minst en middagsgäst i veckan men via min blogg får jag också prova nya matställen och maträtter. När jag är utomlands gillar jag att äta ute 100% och upptäcka den lokala matkulturen. Här hemma lagar jag mat kanske 85% av tiden. 
Diskar:
Nä oftast är det jag som lagar maten och då diskar jag inte. 

11HAR DU?

Folköl i kylen:
Näe. Men däremot står det alltid en flaska vitt på kylning. i Portugal kostade en bra flaska vin 15 spänn (!!!) Köpte 7 flaskor med mig hem. 
Något husdjur:
Katten Pelle i mitt föräldrahem<3
Någon favoriträtt:
Tryffel, parmaskinka, bageribröd, ostar… ja ni hör ju…italienskt skall det va. 
Puder på dig:
Ja ett puder från Clinique. 
Några framtidsplaner:
Massor. 1.5 års studier kvar. Utveckla bloggandet och resa så mycket jag kan under studietiden. Bli grym personal shopper och utvecklas inom styling. 
Någon sjukdom:
Förkylningar då och då. 
Gymkort:
Japp, på Nordic Wellness. Just nu springer jag på löpbandet där 2 gånger i veckan. Efteråt bastar jag och duschar jag. Känslan efteråt är så härlig. 
Några MVG:n:
Hade över 20 stycken från gymnasiet. Stolt för det. 
Något beroende: 
Att ha mineralvatten med smak i kylen. Att ha ett kylskåp som är fullt, att alltid ha nagellack, att ta bilder varje dag och dyra skönhetsprodukter. 
Nagellack:
Ljust med silverglitter. 
Någon vän som bor i ett annat land:
Yes. Efter att ha bott i fem länder har jag minst en person i varje land som jag håller kär.

Listan hittade jag här!

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *