header-image

drink på rödbeta och iranska smaker 7 april 2016

IMG_4076Shahrzad och Svartengrens

Här kommer lite suddiga mobilbilder från den trevliga kvällen i lördags när vi var ute med Ebba och Stefan som jag nu lärde känna via Ralph. Känner att det är lite tråkigt att B A R A publicera retuscherade bilder från min Nikon D90 så därför får ni lite annat också från och med nu. Iaf så käkade vi ljuvligt tillagad lamm och lax på persiskt vis på iraniern Shahrzad. Gillar den restaurangen för den är elegant utan kitsch och det är alltid magdans kl 20.00, och dessutom går det mycket iranier dit – det ett säkert tecken på att maten smakar. Har varit där tre gånger på ett halvår redan och en lite kul kontrast till det man annars brukar äta. 

IMG_4064Sen gick vi till cocktailbaren nummer ett: Svartengrens som bara ligger ett stenkast från Shahrzad. Här har de gjort drinkarna till en konstform och man sippar långsamt, långsamt. Vi drack bland annat en drink baserad på rödbeta, en annan på rabarber. Smaklökarna dansade. Vem var där? Alla coola hipsters och dryckesnördar man kan tänka sig. Kändis? Yes, Elaine Eksvärd. Blev lite starstruck men vågade såklart inte hälsa. 

IMG_4065Här är mitt val: Blodapelsin. Älskar ju sura drinkar och den här fick fem stjärnor. 

IMG_4063Ralph hade sin nya, fina blå skjorta från Massimo Dutti. 

IMG_4067Stefan är från Tyskland och om jag inte minns fel så träffades de på en svenskakurs för några år sen och nu är de oskiljaktiga. Kvällen var givande och det var roligt att utbyta erfarenheter med Ebba bland annat om hur man får sin kille att integrera sig och lära sig svenska:) Ebbas tips: Prata BARA svenska. Efter två drinkar och lite salongs beställde vi en uber och åkte hem vid midnatt. En trevlig kväll på alla vis. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *