header-image

veckans mattips 24 mars 2016

DSC_1438Mexikansk tomatsoppa med majschips, mango och fetaost

Glad Påsk på er mina vänner. Jag kommer inte att fira så mycket påsk det här året heller. Kom helt ur fas med påskfirandet efter alla vårar jag spenderat utomlands, men visst är det trevligt med påskris och alla gula detaljer. Istället för påskmat så gjorde jag en het, mexikanare som passar utmärkt för fredagsmys eller bjudmat. Nyttigt, mättande, hett och vegetariskt, men kanske inte så barnvänligt eftersom rätten är rätt het med många olika smaker, men perfekt för vännerna eller uppesittarkvällen. Innan tillagning: Gör en tequila, sätt på lite spansk musik och sätt igång. A R R I B A! 

DSC_1422Ingredienser (2 port)

Ett paket fetaost, 3 msk fryst koriander, 1/2 grön chili, 1 gul lök, 1/2 förpackning med krossade tomater smaksatt med basilika, 1 lime, 1 liten påse majschips, 1 förpackning med mango (tinad), 200 g potatis, 1/2 röd chili, 1/2 rödlök, 1 förpackning svarta bönor, 1 tomat, 2 vitlöksklyftor, 1 grönsaksbuljong, Olja, Paprikapulver, Oregano, Socker, Spiskummin, Salt och Peppar

boDSC_1436Gör så här:

1. Skär 200g potatis och 1 tomat i små tärningar (1x1cm). Finhacka 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 1/2 röd chili.

2. Fräs allt i lite olja i en rymlig gryta. Krydda med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1/2 tsk socker och 1/2 tsk salt. Fräs 2-3 min.

3. Tillsätt 3 dl vatten, 1/2 burk krossade tomater med basilika och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock 10-12 minuter eller tills potatisen är mjuk.

4. Mangosalsa: Finhacka 1/2 grön chili och blanda med en förpackning mango och finrivet skal från 1 lime.

5. Bönsalsa: Häll av och skölj 1 förpackning svarta bönor och finhacka 1/2 rödlök. Lägg i en skål och blanda med 3 msk fryst koriander, 1 krm salt och pressad saft från 1 lime.

6. Smula 1/2 fetaost och lägg i en skål.

7. Servera soppan toppad med majschips, fetaost, bönsalsa och mangosalsa.

DSC_1434Smaklig måltid!

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  1. Michan skriver:

    Vilka vackra bilder. Och tack för mattipset! Glad påsk