header-image

en dag, två pressvisningar 17 mars 2016

DSC_0794wikDSC_0804Wik & Walsøe

I onsdags var jag på lyxig frukost på NK där designermärket Wik & Walsøe lanserade sin nya porslinskollektion RØYS. För er som inte vet är Wik & Walsøe en norsk designstudio som grundades 2006 av Linda Svedal Walsøe och Ragnhild Wik med en stark målsättning att skapa kvalitetsporslin och glas med nordiska inslag. Inspirationen kommer från den Skandinaviska naturen och kulturen och har etablerat sig starkt inom den nordiska marknaden. Wik & Walsøe arbetar med miljön i omtanke, naturliga rå material och blyfria färger används exklusivt. Kollektionen RØYS är uppsättning av olika delar som inbjuder till lekfullhet så att man kan mixa och matcha lite som man vill, alltså helt i min smak. En riktigt trevlig onsdagsmorgon som innehöll en härlig frukost samt ett samtal mellan trendanalytikern Cay Bond och grundaren Linda Svedal Walsøe.

wiklIMAG3534whisWhiskyprovning på operan

Efter pressfrukosten på NK gick jag och tränade och sen gick jag med Daniela och Annika till en whiskyprovning på operan där Diageos globala whiskyambassadör Donald Colville var på besök. Han pratade om framtida trender inom whisky och vi fick prova en hel del whiskysorter och även en helt ny whisky från Oban (Sverigepremiär). Jag har egentligen aldrig njutit av whisky men jag måste säga att whisky fick en ny innebörd när man fick reda på historien, geografin och hantverket bakom drycken. Att gå på en dryckesprovning är som att sätta sig i skolbänken. Man lär sig massor.  Min favoritsort blev Talisker Storm och denna whisky produceras i destilleriet på ön Isle of Skye. Den smakade rökigt och maltigt på ngt sätt. En otroligt innehållsrik och lyxig onsdag:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *