header-image

en lista om det mesta 3 mars 2016

DSC_0356”Karnevalsfest, Mexikansk soppa och The Danish girl”

Säg något som du är stolt över men som du aldrig får tillfälle att skryta om:
Är stolt över att jag jobbade och studerade utomlands när jag var 18 och 19 år gammal. Det var ett avgörande period i mitt liv som gett mig mod, styrka, kontakter, kunskap och en aldrig sinande nyfikenhet. Men FRAMFÖRALLT mod. Jag vågar göra i stort sett vad som helst idag på grund av att jag sprängde så många rädslo-barriärer då. 

Vad åt du till frukost idag?
Är en periodare. Kan äta allt från kesopannkakor med färska hallon till ägg och bacon. Just nu är det mycket lingongrova med kalkon och Renee Voltaire-musli. 

Vilken tid på morgonen vaknar du?
Oftast vid 8 men om det är skola, jobb, pressfrukost eller liknande vid 7. Har världens bästa morgonhumör och kan gå upp klockan 5 på morgonen och ändå vara glad. 

Något som du ser fram emot framöver?
Vårljus, Sälen, körsbärsblommorna i Kungsträdgården, en nyligen bestämd weekend till Ystad med Erik i sommar, att jag förhoppningsvis denna sommaren äntligen skall ta körkort, första glaset rosè ute. 

Och ledsen?
Kan bli ledsen över triviala saker. Orolig för framtiden. Nyhetsrapportering. Grus i relationerna för jag hatar konflikter och konfrontationer. Vill att alla skall vara glada och tycka om varandra hela tiden. 

Favoritserie?
Har börjat se How to get away with murder, den verkar bra. Såg också serien Welcome to Sweden nyligen och den var lite kul. 

Bästa filmen?
Kommer alltid att älska The Butler. Senaste filmen jag såg var The Danish Girl och mest fascinerad var jag över Oscarsvinnaren Alicia Vikander där. Filmen visade också att det kostar på att inte vara sig själv i form av psykisk och fysisk ohälsa. 

Hur lång tid gör du dig iordning på morgonen?
Dusch, smink och att välja kläder kan ta en halvtimma. Använder bara smink 2-3 gånger i veckan för min hy mår bäst av det. Istället använder jag bryn- och fransfärg. Om jag skall på något festligare tar det en timma. 

Hudrutin? 
Går två gånger per år på ansiktsbehandling. Både aha-syra-behandlingar och vanliga ansiktsbehandlingar med portömning och ansiktsmassage. I övrigt lägger jag en fuktmask två gånger i veckan och en skrubb en gång varannan dag. Varje morgon använder jag ansiktstvätt och ansiktsvatten samt serum+lotion från Clinique och Lumene. På kvällen likadant men då byter jag ut serumet till en ansiktsolja. Min hy ser bra ut i det stora hela men jag har ett överskottsfett som visar sig i form av blank hy och pormaskar så fortfarande lite tonårshy även om jag nästan är 30 år. 

Vad är dina planer för helgen?
På lördag skall jag på en stor brasiliansk karnevalsfest på Munchenbryggeriet. Artister från Rio de Janeiro är influgna och det kommer vara över 1000 personer där. Skall bli hur kul som helst. I övrigt inte så mycket mer planer än så. 

Hur skulle en perfekt vardag se ut för dig?
Jag vaknar tidigt (vid 6) och gör en kopp kaffe med varm, vispad mjölk. Sedan åker jag in till stan och kör 1 timmes yoga kl 8.00 för att sedan möta upp en kollega och ha ett business-möte kl 9.00. Sen går jag på Moderna Museet i en timma för att sedan möta upp några blogg- och journalistkollegor för att gå på pressvisning som jag i stort sett alltid blir inspirerad av. Jag fotar och dokumenterar i över två timmar. Efter det åker jag hem och tar en halvtimmes break i soffan. Jag skriver och fixar lite på datorn och sen blir det dusch och ombyte för att sedan åka in till stan och umgås med Ralph och lite vänner på någon uteservering. Efter det tar vi allihop en promenad på Djurgården och sen bär det av hemåt. 

Din dagsplan
Att gå på pressvisning, blogga och administrera, gå på vernissage och träffa Helga. 

Ditt livsmål
Först och främst är mitt livsmål att förvalta mina relationer. Att fortsätta vara med mina vänner och med min familj är prio ett för mig. När det kommer till det professionella så är mitt mål att klara masterstudierna och att studera på tre universitet utanför Sverige innan jag fyller 31. Hittills har jag lyckats med att studera på universitetet i Hong Kong och universitet nummer två skall jag bocka av från listan i April då jag åker till The Catholic University of Lisbon och gör en 7.5 poängs kurs. Det tredje landet jag vill studera i vet jag inte ännu men kanske något land i Sydamerika. Andra livsmål som jag har är att så småningom köpa lägenhet. Att få fler sponsorer och samarbeten till bloggen. Att fortsätta med en hälsosam livsstil. Att förvalta det jag har och inte kasta mig in i för mycket nytt. Att fortsätta vara kreativ. 

Rummet du är i?
I min killes kök. 

Din hobby?
Att göra middagar till folk är lite av min stora hobby och det har bara eskalerat här i Stockholm. Har vänner över på middag minst en gång i veckan och det gör mig glad. Min dröm vore att driva restaurang hemma och blogga om det typ. 

Var vill du vara om sex år?
35 år då. Förhoppningsvis är jag kanske gift. Jag bor i Stockholm i en fin lägenhet med högt i tak, med konst på väggarna och massor av växter och snittblommor i fönstren. Jag har en karriär som kommunikationsansvarig på ett företag med bra värderingar och jag jobbar inte ihjäl mig. Jag yogar och mediterar tre gånger i veckan och reser varje år till något varmt land. Minst tre kvällar i veckan lagar jag mat och då sippar jag på ett glas rött medan jag rör i grytan och lyssnar på spansk musik. Kärlek, bra relationer, en växt- och konstfylld lägenhet samt ett jobb jag trivs med. Det önskar jag mig. 

Var var du igår kväll?
På tal om middagar. Erik var över på middag och vi åt mexikansk tomatsoppa med majschips och mangosallad. 


Var växte du upp?
I Ransäter i Värmland och sen blev det Småland och sedan västkusten. 

Dina kläder?
Sammetsbyxor från Zara och Mickey Mouse tischa från Disney Store.

Din dator?
En Macbook Air med guldfodral.

Din sommar?
Körkort skall jag ta. Så är det bara. Eventuellt i Juni, håller på att deala med en körskola i Ytterby nära mor och far. Skall sommarjobba, åka till Ystad spa-hotell och eventuellt på någon annan weekend. Sen blir det en längre resa i slutet av sommaren innan hösten kör igång som vanligt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *