header-image

måndagslistan 29 februari 2016

tapetVeckans tapet: Dags för måndagslistan med inspiration och information från olika håll. Först ut är veckans tapet. Photowall och designduon Nothing Can Go Wrong lanserar kollektionen Less is a bore som verkligen är som en färgexplosion på väggen. Kollektionen innehåller både konfetti-glitter, terazzo-mönster och handmålade penseldrag. Min favorit är absolut palmerna med rosa bakgrund. 

DSC_0554Veckans blomma: Nejikor. För att de är så vackra, håller länge och för god doft. Har haft nejlikor nu i tre veckor och älskar blommorna mer och mer. Jag brukar göra så att jag köper en stor bukett och sprider ut buketten i flera vaser i lägenheten. 

indiskaVeckans modevisning: Indiskas modevisning på Berns förra onsdagen som jag gick på tillsammans med Marie Wenngren. Min favorit är kaftanen till höger i vitt och orange. Det visades även fina yogakläder. Tack Polhem Pr för fin modevisning. 

DSC_0562Veckans matvara: Varje morgon äter jag en skål med Renèe Voltairs supergoda, ekologiska musli tillsammans med rostade kokoschips och honung. Helt klart en solklar frukostvinnare. 

tripsVeckans resor: Eller snarare vårens resor. Tidigare år har jag alltid haft en lång och stor resa att se fram emot, som till exempel sex månaders studier i Hong Kong eller ett halvårs volontärarbete i Brasilien, men i år är det flera småresor som står på schemat. Först är det en långweekend i Sälen med ett gäng vänner den 8:e Mars. En månad senare åker vi i masterklassen till Lissabon för studier, och sen i Maj har jag bokat in en helgkryssning till Helsingfors, eller en klassisk finlands-båts-kryssning. En härlig vår att se fram emot innan sommarjobbet drar igång i Juni. 

DSC_1340Veckans rätt: Chimichurrikyckling med fänkålsrisotto och vattenkrasse. En rätt som blivit en av mina nya bjudfavoriter. Tänk er krämig risotto, krispig fänkål med citron tillsammans med en en het marinad med koriander, persilja och chili. Ett väldigt säkert kort när det kommer till bjudmat. Från början kommer rätten från Linas Matkasse. 

DSC_1764Veckans skönhetsprodukt:En vårdande värmespray från Maria Nila som återbygger skadat hår, förebygger kluvna toppar och skyddar håret mot värme. En favorit i badrumsskåpet. 

Så ny vecka och nya tag helt enkelt. Tycker att våren känns i luften och att det ligger en allmän förväntan hos folk. Solen skiner in genom fönstret på morgonen vilket gör stor skillnad för morgonhumöret. Veckan som kommer innehåller studier, pressvisning, vernissage, träning, middagar och photoshoot. Det är sportlov så det är lite lugnare med allting vilket är skönt. Ha nu en fin vecka bloggisar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *