header-image

kickstart av kroppen på spa 26 februari 2016

DSC_0494Elements Spa

Igår så bestämde jag och Daniela att kickstarta kroppen med en morgon och förmiddag på Elements Spa på Södermalm i Stockholm. Ibland behöver man inte åka så långt för att njuta och det här spa:t ligger i Clarion hotell, alldeles vid Skanstull tunnelbanestation. Centralt och superbra kommunikationer. 

DSC_0483Titta så fint och rogivande. Inredningen var väldigt spaliknande med varma färger och inspirationen var tydlig från Ayurveda, den indiska livsfilosofin. 

DSC_0386När vi först kom fick vi gå igenom ett frågeformulär och sedan anpassades produkterna efter vår hudtyp och karaktär. Vi bestämde oss för att ta en sparitual där man använder de olika produkterna medan man njuter av in- och utomhuspool, bastun, ångbastun och relaxen.  

DSC_0384Påsarna med skönhetsprodukter som till exempel kroppsskrubb, hårolja och ansiktslotion. 

DSC_0392När vi kom fick vi också varsin morgonrock, badtofflor och handduk. Skönt att slippa släpa det med sig. 

DSC_0391Turkos Buddha figur och levande ljus. Den indiska trenden var tydlig. 

DSC_0449Och så hoppade vi i vattnet och med ens  så släppte stressen på något sätt. 

DSC_0446Här ser ni min bikini från Cubus som jag visat tidigare. Den är så fin i regnbågens alla färger. 

DSC_0440Taket var av glas. Roof Love säger jag bara. 

DSC_0458I typ 30 minuter bara låg vi i bassängen och glömde att vi var i storstan och sen kom vi in i ett avslappnings-flow. 

DSC_0444Älskar verkligen att gå på spa. I perioder stressar jag väldigt mycket, sover mindre och tar inte hand om mig själv riktigt och det vet ju ni som läst bloggen ett tag. I år skall jag bättra mig och mer regelbundet få in avkopplande aktiviteter och ett spabesök då och då. 

DSC_0456En som verkligen kopplade av så var det Daniela<3

DSC_0480På plats fanns också böcker om organisk mat och holistisk hälsa.  

DSC_0457På detta spa har de också hälsorådgivning där man får en kort introduktion till kunskapen om Ayurveda som är en 5000 år gammal indisk livsfilosofi och då får man träffa en indisk läkare. Det kanske man skulle prova. 

DSC_0400Inredningsdetalj med trädekor<3

DSC_0453Efter ca en timma med poolbad och ångbastu var det dags för ansiktsbehandling och hälsoshot med mango och apelsin. 

DSC_0476Och efter det blev det ansiktsmask. 

DSC_0475Det finns ett citat som jag älskar och tror på: ”Det är bättre att koppla av i tid än att bli avkopplad i förtid”. Så sant så!

namDSC_0464DSC_0462DSC_0494Hela dagen igår var jag djupt avslappnad och orkade inte göra jobba eller studera så mycket som jag hade tänkt. Men jag tror att det är viktigt att låta kroppen vila i vaket tillstånd även om det är en vanlig torsdag i februari. 

Ha en fin fredag nu mina vänner och Happy Weekend!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *