header-image

vad jag jobbar med 16 februari 2016

DSC_0658To be a professional

Fick en fråga häromdagen och den lyder, vad jobbar du med egentligen och vad har du jobbat med? Vi börjar med det jag gör just precis nu. Först och främst är min huvudsyssla studier på avancerad nivå, dvs. masterstudier i kommunikation på engelska. Det är där jag får min huvudsakliga inkomst och det är som student jag definierar mig. Min andra huvudsysla som jag lägger ner väldigt mycket tid på är bloggen. Jag älskar att blogga och det är något av mitt drömjobb, men det kan jag tyvärr inte leva på i dagsläget. Få kan det. Det som jag tycker är så roligt med bloggandet är den kreativa stimulansen, skapandet och att jag ständigt är uppdaterad och ”har koll”. Sen har bloggen lett till otaliga möten med andra kreatörer genom åren och en hel del samarbeten med spännande företag. Vid sidan av studierna och bloggen så extrajobbar jag som bankettservitris då och då. Jag är också vårdbiträde på röda dagar vilket är en skarp kontrast till blogg- och studielivet men det är kul att jobba med något helt annat och det ger viktiga livsperspektiv. Jag gör också uppdrag för folk jag känner, som nu på konstmässan till exempel så jag skall representera ett galleri i hela tre dagar. Tidigare och sedan jag var 14 år har jag jobbat som kyrkvaktmästare, servitris, hovmästare, kock, festarrangör, fotograf, städare, PR-konsult från eget företag, fotografassistent, sociala medier konsulent till ett par företag, moderedaktör och krönikör. Framtiden får utvisa exakt vad jag kommer att pyssla med och det är en spännande bransch som jag gett mig in i. Min bakgrund har gett mig otroligt mycket när det kommer till service. Att kombinera service, det visuella och kommunikation är nog ett vinnande koncept för min del tror jag. Det som är roligt med masterstudierna är att det finns stora internationella möjligheter för studier utomlands. I dagsläget väntar jag på besked ifrån universitetet i Lissabon om en vårkurs och när jag skriver D-uppsatsen är det mycket möjligt att jag gör studien utomlands ett par månader. Min sista studietermin vill jag göra någonstans i världen i ett varmt land och helst en storstad. Mycket att se fram emot med andra ord:) Nu vet ni lite hur mitt yrkesliv ser ut. 

 

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *