header-image

måndagslistan 15 februari 2016

scvVeckans Lookbook: Men inspiration från Elsa Billgrens blogg vill jag nu introducera blogginlägget ”måndagslistan” med ett inlägg som presenterar det som inspirerar mig för tillfället. Skall verkligen försöka göra en sådan varje måndag och få in lite mer struktur på mitt bloggande. Vi börjar med veckans lookbook: Jag gillar verkligen Marc O’ Polos sommarkampanj för 2016. Stjärfotografen Bruce Weber har tagit bilderna i sitt privata hem i Montauk, Long Island för att fota kampanjen, Hideaway – Weekend Escape. Modellerna är bland annat skådespelaren Josh Hartnett och mångsysslaren Dree Hemingway. Påminner mig lite om västkusten på något sätt. 

acVeckans inredning: Jag fick ett presentkort på den coola konstsidan Absolut Art häromveckan (ja, det är företaget Absolut Vodka) som jag blev otroligt glad för. Under åren har jag sprungit på massor av konstutställningar för att inspireras av dåtid, samtid och framtid men jag har liksom inte haft råd att köpa något. Nu när jag fått ett presentkort så får det bli startskottet för mitt ”konstsamlande” he he. Nu är frågan vilken tavla jag skall köpa. Funderar på någon av dessa tavlor från Kate Steciw & Rachel De Joode. Det skall vara abstrakt, modernt och färgstarkt och dessa två var ju hur coola som helst. I samband med Stockholm Design Week förra veckan så presenterade också Absolut Art den första prototypen av den patenterade kroken HangSmart i en utställning på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Det är formgivaren Alexander Lervik som på uppdrag av Absolut Art tog fram kroken och den är väldigt bra om man vill få sin tavla rak på väggen helt enkelt. Det får nog bli en sådan hängkrok också. 

DSC_0748Veckans dryck: Har återupptäckt Irish Coffee och hur supergott det är och denna upptäckt gjordes på Gothia Towers i Gbg i Januari. Har nu köpt whiskyn The famous Grouse för att göra en hemmagjort variant. Tänk er en kall vinterdag med en knastrande brasa, mysig jazzmusik och så en varm Irish Coffee på det. Myyyyz!

DSC_1780Veckans skönhetsprodukt: Det är absolut rakhyveln från märket Korp. Vassa 5-bladigt rakhuvud som tar bort varendaste litet hårstrå och som lämnar huden helt bebislen. Modernt designat handtag i silver metall med elfenbensvita gummigrepp. Ny favorithyvel måste jag säga. 

DSC_0714Veckans maträtt: Gillar att göra svamppasta i alla dess former. Här ovan är en variant med svampravioli, tryffelolja, svartpeppar, parmesan och sallad med tomat och ruccola. Det smakar ju skog på något sätt och speciellt om man har i tryffel och rosmarin som smakar gran. Den här pastan på bilden gjorde jag hos Maggan för ett tag sen. 

DSC_1394Veckans schema: Denna veckan skall jag jobba på Konst- och Antikmässan i tre dagar med galleristen Mats Bergman från Värmland. Gamla kontakter ger nya jobb som jag brukar säga. Från mode, design, möbler och inredning till konst. Skall bli spännande att se konsttrenderna och att i tre dagar få hänga med kreatörer. Förutom jobb på konstmässan skall jag skriva hemtenta och gå på yoga iaf två gånger.  

IMG_1664Det var den listan det och nästa måndag satsar jag på att det kommer en ny. Här är en bild från i lördags då jag och fotografen Taha Fukowski drack kaffe på Hotel Anglais efter fotograferingen. Ha en superbra vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *