header-image

rosa tårta och bubbel 27 januari 2016

DSC_1293DSC_1295DSC_1308DSC_1314DSC_1305DSC_1300DSC_1297katarinawiklund-ikea-klippan2-bemzBemz 10 år

Bemz är ett skandinaviskt designföretag som skapar personligt designade överdrag för IKEAs soffor, stolar med mera. Hittade lite bilder i kameran från Bemz 10-års-jubileum som jag var inbjuden till förra året, då de lanserade det femte samarbetet med Katarina Wiklund. Det bjöds på rosa bubbel och tårtan matchade soffan vilket gjorde det hela lite extra festligt:) Tidigare har de samarbetat med Designers Guild, Littlephant, Christian Lacroix och Sven Markelius. Katarina Wiklunds mönster  är inspirerade av miljön i de tecknade serier som hon med värme mindes från sin barndom. Precis som detta mönster, präglades världen i de tecknade serierna av fantasifullhet, härliga godisfärger och ett tvådimensionellt, platt formspråk. Här ovan ser ni Brick Building Pink på IKEAs 2-sitssoffa Klippan. Katarina har matchat detta lekfulla mönster med kuddfodral i Aqua Panama Cotton och Lillhagen, tillsammans med Pink Fiskis och två andra nya kuddfodral från Bemz Artist Series-kollektionen – Brick Block Black och Brick Pink. Underbart härlig färg eller hur?! Jag fick med mig en knallrosa tygpåse med Katarinas mönster på. Finfint det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *