header-image

sum up formex 21 januari 2016

asÅrets kändissamarbete

Att företag samarbetar med kändisar och att kändisar startar märken av olika slag är inget nytt, och gårdagens mest intressanta kändissamarbete var Tina Nordströms samarbete med Ekelund, ett av Sveriges äldsta linneväverier, från Horred, Viskadalen. I Tinas första textilkollektion fanns köksprylar på handdukarna och Tinas egna tolkningar av svenska mönsterskatter. Det var också kul att prata lite med Tina som var betydligt längre i verkligheten och med gråtonat hår dagen till ära. Det andra kändismärket som var intressant var Ernst Design av allas vår Ernst Kirchteiger. Gemensamt för alla produkter från Design Ernst är att det har ett rent, enkelt formspråk och funktion. Väldigt naturnära saker. Ernst var lång, gråhårig och otroligt trevlig. Kön med kvinnor som ville prata eller ha en signatur av honom var lång. Garanterat Formex mest populäre man. 

DSC_1276Årets gosedjur?

Kitty Jutbring lyckas alltid hitta nya spännande områden för sina idèer. Den här gången gosedjur som heter Plåster och Färdig. Gosedjur som man kan plåstra om och som man kan byta blöja på. Pedagogiska leksaker som också är ursnygga. Ett plus för att Kitty själv alltid har så cool stil med naglar och hår i perfekt matchning.

12571158_10156395023530431_177647300_nÅrets snyggaste porslin

Mateus helt klart. Har varit på otaliga pressvisningar hos dem och blir alltid lika imponerad över skönheten i tallrikarna och porslinet. Jag tog med min kompis Sofie på en pressvisning en gång och hon blev helt kär och hon köpte en hel servis bara kort tid därefter. Mateus keramik tillverkas och målas för hand av erfarna hantverkare i Portugal och hela tanken är att porslinet skall höja temperaturen i rummet och vid bordet. Den kontinentala medelhavskänslan finns också där som vi så väl behöver i Norden. 

12584149_10156395023685431_1906602107_nÅrets glass

Mochi Ice Cream (japanska glasskakor) kommer med all säkerhet slå stor i Sverige i år, kanske speciellt på event och fester. De är söta att se på och smälter liksom inte med en gång som all annan glass. De smakade rätt starkt av persika tror jag och höljet var som en gummikaka…segt marängliknande. Intressant kombo. Gott och väldigt sött. Drack bubbel till och det var perfekt. Tack Ceannis för det absolut bästa tilltugget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *