header-image

pressvisning INDISKA 4 december 2015

IMG_0031IMG_0025Fight for change

I onsdags var jag inbjuden till en pressvisning från INDISKA, och detta varumärke har en del spännande på gång. Gick med finfina bloggerskan Evelina som ni ser på bilden. Framförallt så tycker jag om INDISKA för deras hållbarhetsarbete, och de summerar sin välgörenhet genom meningen, We Fight For Change. 2015 utsågs Indiska till årets mest hållbara butik vilket ändå säger en hel del om företaget. Genom åren har jag köpt en hel del från Indiska, och speciellt när jag hade min bohemiska period med färgglada smycken, fransar och etniska mönster.

Nu till nyheterna:

Den 11:e januari yogakollektionen YOGA by INDISKA som till en början innehåller yogaplagg i hållbara material såsom tights, linnen, tröjor och väskor. Det kommer även säljas yogamattor av märket Manduka, som tillverkar ekovänliga yogamattor, samt vattenflaskor av märket Retap där 10 % av intäkterna går till Wateraid.

Hållbar kollektion

INDISKAs designers och inköpare har skapat en kollektion med hållbara material i fokus. Bland annat är plaggen gjorda av certifierad ekologisk bomull- och EU-certifierad modalmix. Tråden i samtliga plagg består av återvunnen polyester.

HOME, FASHION & ZENCE

INDISKA kommer från år 2016 att ha tre ben: HOME, FASHION och ZENCE. Inom ZENCE ingår, förutom doftljus, handkrämer, teer med mera även ett område som handlar om mat (taste) och det helt nya området YOGA by INDISKA. Yogakollektionen kommer tillhöra standardsortimentet inom området Zence och utvecklas löpande.

Ser verkligen fram emot att nyheterna släpps i butik!

Translation

Last Wednesday, I was invited to a press preview by INDISKA, and this brand has some interesting things going on. I really like INDISKA and their sustainability work, and they sum up his charity through the sentence, We Fight For Change. 2015 they became the most sustainable store in Sweden, which says a lot about the company. Through the years I have bought a lot from them, and especially when I had my bohemian period, with colorful ornaments, fringes and ethnic patterns.

So now to the news:

Yoga

On January the 11th they will launch a yoga collection which initially includes yoga garments in sustainable materials such as tights, camisoles, shirts and bags. It will also sell yoga mats from Manduka, and water bottles from the brand Retap where 10% of the revenue goes to WaterAid.

Sustainable collection

INDISKA`s designers and buyers have created a collection of sustainable materials in mind. Among other garments the material are made of certified organic cotton and EU certified modalmix. 

HOME, FASHION & ZENCE

INDISKA will from 2016 have three legs: HOME, FASHION and ZENCE. In ZENCE we find scented candles, hand creams, teas and also an area that is about food (taste) and the brand new site Yoga by Indian. 

Really looking forward to the news released this store!

Bilder: Evelina Widman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *