header-image

bästa poddarna just nu 27 november 2015

sw hgjgs

1. Filosofiska rummet – Ett reflekterande samtalsprogram där gästerna ges tid att utveckla sina resonemang. Tycker den här podden är så bra. Lyssnade mycket på den i Hong Kong där jag tog mig mer tid för att reflektera. Podden ger riktiga aha-upplevelser.

2. Stand Out – I Stand out träffar Natalia Brzezinski tio kända kvinnliga makthavare, bland annat Gunhild Stordalen, följd av den amerikanska ambassadören för USA:s kvinnofrågor Catherine Russell och Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Inspirerande filantroper som nått toppen. Amerikanskt och svenskt i en mix på nåt vis.

3. OPodden – Är en kvinnopodd där välkända svenska kvinnor på ett oretuscherat sätt berättar om fram- och motgångar, tankar, erfarenheter, åsikter och drömmar. Grym inspiration speciellt om man drivit företag som jag gjorde under ett år. 

4. Fredagspodden – Hanna Widell och Amanda Schulman gör Fredagspodden som är en av Sveriges största podcasts med över 250 000 nedladdningar i veckan. Mysigt, feel-good, och mycket igenkänning och faktiskt en hel del klokheter.

5. Drivet – En inspirations- och karriärpodcast där drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit de är i dag.

6. En varg söker sin podd – Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli pratar om kultur, företeelser, människor, samhällskritik mm. Denna podd är väldigt vänsterinriktad, men för mig som är mer åt höger är det viktigt med andra infallsvinklar och det bjuder dessa två verkligen på. Jag blir både tårögd, arg, provocerad, irriterad, inspirerad, glad och lättad när jag lyssnar på deras podd.

7. Fair Talks – Alexandra Pascalidou intervjuar utvalda personer i Nordeas nya podcast Fair Talks. Väldigt spännande människor i intervju med Alexandra Pascalidou. Inte karriärspodd utan mer en podd om man är intresserad av att göra en humanitär insats i världen. Lyssnade på den starka intervjun med Magda Gad, som nu senast har levt med ebolasmittade i månader i Liberia – blev starkt berörd.

8. Livshjulet – Intervjupodd med spännande människor. En ”lättare” intervjupodd än Värvet som jag kan tycka blir allt för långdragen och tung.

Translation

These are the podcasts I am listening to. A mix of career talks, girl talk, politics, philosophy, philanthropy and interviews. All in swedish. 

Kategorier:

Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *