header-image

vi skall fortsätta leva 15 november 2015

Pray+for+Paris”Om de vill döda oss ska vi leva”

Hela den här helgen har gått i moll. Har suttit klistrad framför TV:n och försökt att förstå vidden av det ofattbara. Har känt rädslan komma smygande. Har läst meterlånga analyser från Le Monde, The Guardian, DN, BBC, The Independent och försökt förstå…men det går inte. Det känns faktiskt som att det är krig i Europa. Jag satt med min klasskamrat Daniela i Sturegallerian idag och fikade och vi tänkte båda på samma sak – tänk om det bara kommer in någon och skjuter oss. Försöker skingra tankarna nu. Att studera, arbeta eller resa till Paris känns med ens väldigt främmande. Massvis av länder har raderats på min önskelista på grund av förhöjda terrorhot. Jag citerar fantastiska Alexandra Pascalidous grymma artikel: ”Jag försöker förstå hur vi ska värja och vaccinera oss mot ondskan. Det enda vi kan göra är att göra tvärtom av vad de vill. Om de vill döda oss ska vi leva. Om de vill skrämma oss ska vi skaka av oss deras skräck. Om de vill splittra oss ska vi förenas” – Pascalidou

Translation

”If they want to kill us we gonna live”

This whole weekend has been dark. Have been watching TV and tried to understand the extent of the unimaginable. Have felt the fear comes. Read analyzes from Le Monde, The Guardian, DN, BBC, The Independent and tried to understand … but I can not. It actually feels like there’s a war in Europe. I sat with my classmate Daniela in Sturegallerian today and had coffee and we were both thinking on the same thing – what if someone comes in and shoot us. Trying to dispel my thoughts now. To study, work or travel to Paris feels suddenly very foreign. Dozens of countries have been erased on my wish because of increased terrorist threats. I quote the stunning journalist Alexandra Pascalidous article: ”I try to understand how we should defend and immunize us against evil. The only thing we can do is to do the opposite of what they want. If they want to kill us, we will live. If they want to scare us should we shrug off their fears. If they want to divide us, we will unite ”- Pascalidou

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *